„Csak az ember olvas.”
Márai Sándor Füveskönyvéből vett idézetet választottam mottómul, mert én is az olvasást kedvelőknek írok.

Az írás, s a hozzákapcsolódó kiadványkészítés számomra nagyobb részt kedvenc időtöltés, kisebb részben bevételszerzés, hogy hobbimnak a családi kassza megkurtítása nélkül tudjak élni. Szeretem magamat kipróbálni különböző műfajokban, témakörökben. A legkedvesebbek a helytörténeti és gasztronómiai témájú könyvek, füzetek. Különösen büszke vagyok A 700 éves Tamási 700 receptje sorozatomra, amelynek ételleírásait javarészt a tamásiaktól, a Tamásiból elszármazottaktól vagy ideköltözőktől kaptam közlésre. Az olvasóimra talán az iskola történeti füzeteim tették a legnagyobb érzelmi hatást. Ezekben emléket állítottam a hajdani tamási külterületi iskolákban, a helyi polgáriban vagy a téli gazdaságiban egykoron tanító pedagógusoknak. A „vendéglátós-turizmusos” múltamból adódik, hogy elkészült egy fotóalbumom „Egy fürdőváros a Gyulaji erdő ölelésében” címmel, illetve a Die ungarische Küche füzeteimben a magyar konyha remekeit mutatom be németül.

Gyakran merészkedem olyan témákkal is foglalkozni, amelyekhez vajmi kevés ismeretem van, de ilyen esetekben mindig szakemberek segítségét kérem. E tárgykörben megemlítem a két lovas könyvet, és a Hab a tortán, illetve a Tamási ízek, valamint a Természetesen című természetgyógyászati füzeteket. A Kaszás Dezső Tanár Úr című könyv kedvező fogadtatása az életrajzi témakör folytatására ösztönöz. A legbüszkébb a Tamási Kalendárium eddig megjelent 14 kötetére vagyok, ezeknek az évkönyveknek köszönhetem a legtöbb elismerést is. Az elmúlt közel másfél évtizedben több száz szereplő és szerzőtárs segítségével sikerült bemutatni Tamási és a könyven szereplő falvak mozgalmas múltját, ellentmondásos jelenét, s remélhetőleg biztató jövőjét. Az elmúlt években önálló vagy szerzőtársakkal közösen írt közel 40 könyvem tapasztalata úgy érzem, feljogosít arra, hogy segítséget nyújtsak mások számára, hogy ők is kiadják első könyvüket. Az „első fecskék” közül a legnépszerűbb Martinka Dia Diéta könnyedén füzetének kiadása volt.

Az írás, a szerkesztés közben szüntelenül arra törekszem, hogy a papír és festék mellett magamból is minél többet beleadjak. Remélem, hogy ettől lesznek a kiadványaim „Örményi-könyvek”.