Tamási 700 éve, 700 étele

posted in: Blog | 0

Nevenincs kiadvány szerkesztésébe kezdett Örményi János: Tamási alapításának 700 éves évfordulója kapcsán gyűjti össze az itt élők kedvenc ételeit

– Várjuk a régi, ma már szinte elfeledett népi ételeket is, hogy megőrizhessük az utókornak. Nem szeretnénk elmaradni a város korától, így a cél nem kevés: 700 recept összegyűjtése. Ehhez kérnénk az olvasók segítségét, hogy adományozzanak, juttassák el nekünk a saját, a család kedvenc ételének leírását, az anyaghányadtól az elkészítésig. Külön értéket adna, ha a recepthez valamilyen rövid, érdekes történet is kapcsolódna. A könyvben szeretnénk szerepeltetni az „adományozó” nevét és fotóját is, melynek elkészítését, és a receptek gépelését magunkra vállaljuk. Mivel még nincs neve a könyvnek, ezért névadót is keresünk, akinek a jutalma egy tiszteletpéldány lesz. A tervezett sorozat első kötetét a július végi főzőversenyre kívánjuk megjelentetni, hiszen reményeink szerint az összegyűlő 700 recept nem fér majd bele egyetlen könyvbe. Nagyon bízunk abban, hogy a könyvsorozat gondolata megmozgatja a tamásiakat, s olyan sokszínű lesz a beküldők listája, mint a 700 különböző recept. A legmerészebb elképzelésünk szerint már a júliusi főzőversenyre kijön a nyomdából a tamásiak, a mi közös első szakácskönyvünk – mondta lelkesen János.
A recepteket az ormenyijanos@gmail.com e-mailcímre várja, vagy keressék őt telefonon a 06-30-271-10-79-es számon. Egyúttal várja a nagy, közös munkában közreműködők jelentkezését is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük