Egy könyv a gimnázium emblematikus tanáráról

posted in: Blog | 0

Kaszás Dezső Tanár Úr címmel jelent meg júniusban Örményi János 143 oldalas, sok fotóval, korabeli dokumentummal illusztrált könyve

Egész biztos, hogy nagy érdeklődéssel olvassák majd a tanítványok, a kollégák, Tamási díszpolgárának ismerői, tisztelői.
– Említettem tavaly, hogy szeretnék a jövőben életutakat bemutató, nagyobb terjedelmű kiadványokat is elkészíteni – mesélte Örményi János. – Kaszás Dezsőről az elmúlt évtizedekben több írás is megjelent, de ezek többnyire életének egy-egy kiemelkedő eseményét, szakaszát mutatták be, de nem az egészet. Úgy gondoltam, hogy a vele folytatott beszélgetésekből, a dokumentumokból kikerekedik majd a teljes. Szerencsés helyzetben voltam, mert a tanár úr közvetlen stílusa, bölcs humora nem munkát, hanem nagyon élvezetes találkozásokat jelentett a számomra, amelynek hangulatából remélem sikerül valamit visszaadnom. Hogy mit kínál ez a könyv az Olvasóknak? Személyenként mást és mást. A hajdani tanítványoknak, kollégáknak a közös élmények felidézését, amelybe a tanórák ugyanúgy beletartoznak, mint a legendás Kaszás-kirándulások. Az Őt kevésbé ismerők számára pedig egy követendő példakép rajzolódik ki, aki jellemével, helytállásával mindnyájunk számára etalon. A tamásiak számára példát mutat arra, hogy a másutt kínálta anyagi előnyök, a nagyobb karrier lehetőség ellenére is hűséges maradt lakóhelyéhez.
A már megszokott partnereknél – 3-as ABC-ben, az Amon Ré könyvesboltban kapható a könyv, valamint Jánosnál a rendezvényekre való kitelepüléseken. Az érdeklődők megrendelhetik az ormenyijanos@gmail.com e-mail címen, a szerző elpostázza számukra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük